Blogg

Automatisk kontering av bilag basert på Big Data

Automatisk kontering av bilag basert på Big Data

Publisert 26.04.2017

Blogg

Automatisk kontering av bilag basert på Big Data

Automatisk kontering av bilag basert på Big Data

Publisert 26.04.2017

Artikkelen er opprinnelig publisert på Bodø Nu. Vi er stolte over å være først i Norge med automatisk kontering av bilag basert på Big Data. Store analyser Gjennom presis analyse av ekstreme datamengder kan man avdekke utrolige mønstre, overraskende trender og uventede koblinger mellom alle typer data. Effektiv og målrettet analyse av tilgjengelig data har vist seg […]

Artikkelen er opprinnelig publisert på Bodø Nu.

Vi er stolte over å være først i Norge med automatisk kontering av bilag basert på Big Data.

Gjennom presis analyse av ekstreme datamengder kan man avdekke utrolige mønstre, overraskende trender og uventede koblinger mellom alle typer data. Effektiv og målrettet analyse av tilgjengelig data har vist seg spesielt vellykket når det kommer til ulik adferd, interaksjoner og handlingsmønstre. Som de første i landet tar nå det skybaserte regnskapssystemet PowerOffice Go et dypdykk i sine data og gir deg presis, automatisk kontering basert på dine vaner, innarbeidede rutiner og tidligere handlinger.

Det er viktig for oss å hele tiden gjøre vårt system så lettvint og intuitivt som mulig, og det er derfor naturlig for oss å se på de mulighetene den akselererende teknologien åpner for. Å ta i bruk moderne analyseverktøy for å se på de store mengdene data som til enhver tid genereres i våre systemer, virket nå å være modent nok til å heve vårt system ytterligere, sier markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski i PowerOffice AS.

Mihajlovski forteller at de blant annet benytter sine Big Data-analyser til å finne ut på hvilken konto innkommende faktura skal konteres. Systemet foreslår automatisk korrekt kontering basert på analyser av all den dataen som flyter på tvers av de respektive klientene i PowerOffice Go. Skulle noe bli feil, gjør erfaringene som hentes ut av dataene det enklere enn noen gang å korrigere. Fra nå av vil alle posterte bilag i en gitt periode kunne korrigeres uten at det opprettes korreksjonsbilag. Alle endringer loggføres og du vil kunne ta et historisk tilbakeblikk med ett tastetrykk.

– Vårt overordnede og langsiktige mål er å automatisere alt som lukter av repeterende regnskapsarbeid. Alle oppgaver og rutiner som gjentar seg til det kjedsommelige er egentlig sløsing med ressurser. Regnskapsførere besitter en dyp forretningsforståelse og faglig innsikt som kan benyttes langt smartere. Med dagens systemer kan disse ressursene frigis til aktiv rådgivning og spesialisert analyse, noe som igjen vil føre til at alle vil få mer presis forståelse rundt økonomistyring og et langt skarpere verktøy for optimalisering av den daglige driften, avslutter Mihajlovski.

Bookkeeper er et regnskapskontor som vil ha det ypperste av tekniske løsninger og skuffens skarpeste redskaper. Målet er å gi kundene bedre tid, bedre kontroll og bedre økonomi.

– For å nå vår visjon om å gjøre regnskap til noe enkelt og gøy er vi avhengig av å utnytte alle teknologiske fremskritt fortløpende. Intelligent, automatisert behandling av bilag basert på dyp forståelse av egne data er ett viktig skritt i riktig retning. Automatiseringen eliminerer manuelle og repeterende regnskapsoppgaver og vi får vi frigitt dyrebar tid til målrettet verdiskapende rådgivning for våre kunder, avslutter teknologisjef Fredrik Takle i Bookkeeper.