Blogg

En helstøpt suksess

En helstøpt suksess

Publisert 13.08.2018

Blogg

En helstøpt suksess

En helstøpt suksess

Publisert 13.08.2018

De leverer bunnsolide produkter og trengte en fleksibel regnskapsløsning. Redningen ble PowerOffice Go.– Det var som et stort fremskritt, sier økonomisjef og controller Øyvind Ruud i Helgeland Betong. 66 års fartstid Det som begynte som en liten betongvarefabrikk i Sjåneset i 1952, er i dag Nord-Norges største produsent av betongelementer, regionens største ferdigbetongleverandør og Norges […]

De leverer bunnsolide produkter og trengte en fleksibel regnskapsløsning. Redningen ble PowerOffice Go.
– Det var som et stort fremskritt, sier økonomisjef og controller Øyvind Ruud i Helgeland Betong.

66 års fartstid

Det som begynte som en liten betongvarefabrikk i Sjåneset i 1952, er i dag Nord-Norges største produsent av betongelementer, regionens største ferdigbetongleverandør og Norges største produsent av betongflytebrygger.

– Med 40 ansatte og en jevn strøm av prosjekter, er det helt avgjørende at vi har stålkontroll på økonomistyringen, sier Ruud.

Ansatte

Mill. omsetning

Et tastetrykk unna

Og det er her PowerOffice Go kom inn med en effektiv, nøyaktig og tidsbesparende programvare. Det som før tok lang tid, innebar kompliserte operasjoner og kilovis med ringpermer, er nå kun et tastetrykk unna.

– I løpet av det halve året vi har brukt systemet har vi fått veldige gode tilbakemeldinger fra folkene våre. Nå fakturerer prosjektlederne selv, de følger tettere opp og har fått et helt annet eierskap til hele prosessen, understreker Ruud.

Fleksibel hverdag

Også hans egen hverdag har blitt endret til det bedre:

– Bare det å kunne ha tall og rapporter tilgjengelig uansett hvor du er, gir en langt mer fleksibel hverdag. Når alt ligger i skyen, kan jeg jobbe hjemmefra og når jeg er på hytta.

Det var i forbindelse med at Helgeland Betong ble kunde hos regnskaps- og rådgivningsfirmaet INTU, at de ble introdusert for PowerOffice Go.
For INTU har mottoet: ”Regnskap der du er, når du trenger det.

Lettlært i sanntid

– Det er to store fordeler med systemet, sier INTU’s avdelingsleder i Mo i Rana, Asbjørn Bull-Gjertsen.
– For det første får bedriftene tilgang til alle tall i sanntid, du kan kjøre ut rapporter fortløpende og får en langt bedre kontroll på alt fra reskontro til reiseregninger.
– Den andre store forskjellen er et meget intuitivt brukergrensesnitt. Det er lett å lære og lett å bruke.

For INTU selv sørger PowerOffice Go for at arbeidsflyten blir bedre fordelt gjennom året:

– Nå kommer det ikke inn hauger med ringpermer rett før de ulike avslutnings-datoene, fremholder Bull-Gjertsen.

Bedre arbeidsmiljø

På Helgeland Betong er Øyvind Ruud av den klare oppfatning at det skybaserte regnskapsprogrammet gjør bedriften både mer effektiv og konkurransedyktig. I tillegg har den skapt et bedre arbeidsmiljø:

– Bare det at vi nå har en egen app for utlegg og reiseregninger, er en stor lettelse. Det som før var et gnagsår er blitt til en lek.  Det samme gjelder for timeføring og refusjon av utlegg.

– Nå ser vi også på muligheten for å ta i bruk automatiske purringer på fakturaer, noe som gir en ekstra trygghet.

Et enda sterkere Helgeland

I over 60 år har Helgeland Betong bidratt til vekst i regionen. Som nå, hvor de er en av leverandørene når det bygges en ny og revolusjonerende E6 gjennom Dunderlandsdalen.

– Helgeland Betong er bygd opp med blod, svette og ekte muskelkraft. Nå leverer vi kortreist betong til hele regionen og Salten. Nordland er værhardt og vi nordlendinger takler de fleste utfordringer. Derfor har også bedriften spesialisert seg på å håndtere ulike, lokale grunnforhold, sier Ruud.

– Med PowerOffice Go vet våre folk at tallene er i trygge hender. Så kan de heller konsentrere seg om å bygge et enda sterkere Helgeland.