Blogg

Endelig et regnskapsprogram verdig vår tid!

Endelig et regnskapsprogram verdig vår tid!

Publisert 08.03.2018

Blogg

Endelig et regnskapsprogram verdig vår tid!

Endelig et regnskapsprogram verdig vår tid!

Publisert 08.03.2018

Dette sier daglig leder Tore Wick i den rendyrkede Apple-butikken Tell. Han er av den oppfatning at man i det skybaserte systemet PowerOffice Go omsider har fått et fullverdig digitalt redskap som kan utnytte mulighetene dagens tilgjengelige teknologi åpner for. I tillegg er det en fryd å bruke. Som butikk har Tell holdt det gående helt siden […]

Dette sier daglig leder Tore Wick i den rendyrkede Apple-butikken Tell. Han er av den oppfatning at man i det skybaserte systemet PowerOffice Go omsider har fått et fullverdig digitalt redskap som kan utnytte mulighetene dagens tilgjengelige teknologi åpner for. I tillegg er det en fryd å bruke.

Som butikk har Tell holdt det gående helt siden den gang man fortsatt kunne kjøpe en Apple-aksje for under dollaren. Nærmere bestemt 1998. Wick begynte imidlertid ikke før i 2007. Året før den første iPhonen ble sluppet.

– Mye har skjedd siden jeg startet. Med butikken og omsetningen selvfølgelig, men mest av alt med teknologien vi selger. Hadde du sagt til meg for ti år siden at vi i 2018 ville ha stemmestyrte, høykapasitets computere med 256 gigabyte lagring, ansiktsgjennkjenning og 4K videokamera i baklomma, ville jeg neppe trodd deg. Det som har skjedd har vært uvirkelig og til tider absurd. Samtidig er det et ubestridelig faktum at dette teknologiske spranget har forandret oss som mennesker, sier daglig leder Wick, som per i dag har 15 ansatte og i fjor omsatte for drøyt 44 millioner kroner.

Ansatte

Mill. omsetning

Økt popularitet ga tøffere konkurranse

Selv om Tell har nytt godt av et stadig økende publikum med Apple-preferanser og en lang liste faste kunder med røtter tilbake til oppstarten, har ikke produsentenes diversifisering av sortimentet og eksploderende popularitet, vært udelt positiv.

– Samtidig som produktene har hatt en formidabel økning i salgsvolum, har konkurransen vokst vel så mye. Da jeg begynte hadde vi tilnærmet monopol i Rogaland. I dag kan du kjøpe en Mac, iPad eller iPhone i enhver elektro-butikk. Marginene i bransjen blir lavere for hvert år, så vi er helt avhengig av å ha et skarpt og vedvarende fokus på kostnadssiden og tyne marginene til vår fordel der vi kan. Å ha et moderne, presist og effektivt regnskapssystem er i så måte gull, sier Wick.

Automatisert, delikat og lystbetont

En av de tingene Wick setter størst pris på er den effektive arbeidsflyten. Ikke bare er det veldig lettvint å finne bilag og sjekke om kundene har gjort opp regningene, det har også blitt helt slutt på papirbaserte bilag. Før de gikk over til PowerOffice Go brukte de flere timer i uka på å skanne bilag fra salgssystemet sammen med de respektive fakturaene og laste de opp via en ftp-server. Problemet var ikke først fremst tiden det tok, men at føringen ikke ble gjort fortløpende. Bilag og fakturaer hopet seg opp og jobben ble gjort unna i skippertak på tampen av uka.

– Hver dag har vi et sted mellom ti og tjuefem inngående fakturaer. Nå registrerer vi alle varene inn i salgssystemet vårt, bruker fakturaene som pakkseddel og godkjenner disse fortløpende i PowerOffice Go. Dette gjør at vi blir ferdige med hele jobben rundt registrering av inngående fakturaer der og da. «Klikk» og det er journalfør en gang for alle. Det ligger ikke lenger en truende bunke papirer og vokser på pulten. Å slippe å ha dette hengende over seg er selvfølgelig behagelig, men langt viktigere er det at små og store feil ikke akkumulerer seg. Når alt skjer fortløpende i sanntid risikerer vi ikke at ti, tjue fakturaer bare går rett i glemmeboka. Tryggheten og vissheten dette gir meg er rimelig ubetalelig. Det er tross alt pengene våre det er snakk om, sier Wick.

En ny rase regnskapsførere

Wick er også ytterst fornøyd med hvordan PowerOffice Go gjør det enkelt å håndtere alt av timeregistrering, innsendinger til det offentlige, alles reiseregninger og det som måtte eksistere av utlegg. Før kunne det gå mange uker med oppsamling av papirkvitteringer. Kvitteringer som måtte skannes for så å sendes til regnskapsføreren. Med alt en slik fremgangsmåte kostet av tid og mas før pengene var tilbake på konto. Dette skjer nå på et blunk via iPhonens kamera, en hvilken som helst nettverksforbindelse og skybaserte PowerOffice Go. Uten en helt ny type regnskapsførere på laget er Wick imidlertid klar på at det hadde blitt langt mer kronglete å høste de daglige gevinstene.

– I Jansson & Larsen Regnskap – og da spesielt Ola Nygaard – har vi fått en meget oppegående saksbehandler og PowerOffice-konsulent. På den ene siden er han klassisk nøye og pirkete, men samtidig behersker han programvaren til fingerspissene. Med ham bak spakene føler jeg PowerOffice Go blir utnyttet til sitt fulle potensiale og jeg har aldri vært inne på tanken om å kontakte support. Med Ola får jeg fikset alt på ett sted. De som skal utgjøre ekspertisen innen regnskap i fremtiden må også se og forstå mulighetene den heldigitale arbeidsflyten åpner for. Når verden beveger seg framover må både rollene og menneskene også utvikle seg. Kall det gjerne evolusjon, sier Wick.

Det man vil får man til

Regnskapsfører Ola Nygaard er av den oppfatning at det er viktig å dyrke samspillet med sine kunder. I løpet av de to årene som har gått siden Tell gikk over på PowerOffice Go har de vært gjennom en rekke faser sammen.

– Denne type omlegging er aldri enkel, men nå er vi på et sted der alt er stabilt og det daglige regnskapsarbeidet går av seg selv i så stor grad som overhodet mulig. Tore er jo en daglig leder som ønsker å ha et nært og kjært forhold til tallene sine. Det er en mentalitet som passer meg bra. Å lykkes med den nye, sømløse digitale arbeidsflyten handler mye om at kunden – ut fra vilje, evner, tid og ønsker – gjør det han kan. Så kan vi gjøre resten og sørge for at alt blir korrekt ned til den minste detalj til slutt, sier Nygaard.

Et system for fremtiden

Uten et oppegående system i bunnen hadde dette samspillet imidlertid blitt vanskelig. Nygaard er av den oppfatning at PowerOffice Go er det klart enkleste, reneste og mest funksjonelle regnskapssystemet som per i dag eksisterer.

– Menneskene bak systemet har vel kort og godt truffet den perfekte balansen mellom funksjonalitet, brukervennlighet og eleganse. Ikke så ulikt Apple, avslutter Nygaard.