Blogg

Et system du virkelig kan regne med

Et system du virkelig kan regne med

Publisert 15.01.2020

Blogg

Et system du virkelig kan regne med

Et system du virkelig kan regne med

Publisert 15.01.2020

De har skapt den beste DESIGNA-butikken i Norge og et nytt regnskapssystem har gjort hverdagen langt mer effektiv.

– For å si det rett ut, det var som natt og dag, sier Inger Kristin Taraldsen.

Stø kurs

Som gründer oppdaget hun fort at det var svært mange baller som skulle holdes i luften. I 2017 fikk hun med seg Janne Arntzen på eiersiden og sammen har de to holdt stø kurs mot dagens suksess.

Men så var det dette med regnskap- og økonomi. For DESIGNA-butikken er ikke som alle andre. De kan selge et kjøkken i november, med levering februar neste år.

– Hvert salg må organiseres som et prosjekt og da er det viktig at alle inntekter og utgifter blir ført riktig, slik at de havner på samme sted, sier Taraldsen.

Her er løsningen! 

Som nye i bransjen ble de mye grubling og sene kvelder for å få tallene på plass. Men da regnskapsbyrået Ever introduserte dem for PowerOffice Go, skjønte de umiddelbart at dette var løsningen.

En av de store fordelene er at de nå fortløpende kan kjøre ut et bredt utvalg av rapporter, alt av tall foreligger i sanntid. Et annet pluss er det faktum at systemet har frigjort tid.

– Dette er timer og dager vi nå kan bruke til å følge opp kunder, drive med salg og rendyrke butikk-konseptet, sier Arntzen.

PowerOffice Go letter arbeidet på flere måter:

  • Effektivisert administrasjon
  • Mer tid til kundepleie, salg og markedsføring
  • Bedre oversikt, bedre rapporter
  • Bedre kontroll på hvert salg gjennom prosjektregnskap

Rådgivning og hjemmebesøk 

Siden både et kjøp av kjøkken og bad er en betydelig investering, bruker de to mye tid på rådgiving og veiledning.  Det handler om å snakke grundig med kundene for å kartlegge behovet og avdekke hvilken stil og smak som vil passe inn. De tilbyr også hjemmebesøk, noe kundene har vist å sette stor pris på.

– For mange er kjøkkenet selve hjertet i boligen og da skal det både være funksjonelt, samtidig som det skal kunne fremstå som et stilrent møbel, sier Arntzen.

De siste årene har det også skjedd en klar dreining hvor kundene setter pris på mer farger. Sort er nå helt innenfor og de tekniske fremskrittene har vært store.

Digital skreddersøm

Hun er også svært glad for at regnskapssystemet både har et brukervennlig og intuitivt grensesnitt, samtidig som du kan skreddersy din egen forside med tanke på hvilke funksjoner du bruker ofte.

Det faktum at alt er lett tilgjengelig og at du hele tiden har en klar referanse til budsjetter, gjør at kontrollen gjennom året blir enklere og mer motiverende.

– Før satt jeg med følelsen av å jobbe i en 150-prosents stilling. Nå har jeg gått ned til 100 prosent. Det gir igjen mer overskudd til fokus på salg og kundepleie, sier Inger Kristin Taraldsen.

Utnytter potensialet 

For rådgiver og regnskapsfører Håkon Engelund hos Ever, har det vært spennende å følge bedriftens utvikling:

– Underveis har Designa benyttet seg av flere av mulighetene i systemet og virkelig utnyttet potensialet i PowerOffice Go.

Og som en rådgiver som legger ned stort engasjement i personlig oppfølging av kundene hos Ever, har han stor sans for det fokuset som Taraldsen og Arntzen har på nettopp det samme hos sine kunder.