Blogg

Har funnet roen med skybasert regnskapssystem

Har funnet roen med skybasert regnskapssystem

Publisert 03.07.2017

Blogg

Har funnet roen med skybasert regnskapssystem

Har funnet roen med skybasert regnskapssystem

Publisert 03.07.2017

Dette sier daglig leder Rune Wisth i Bodø-baserte Løwini.  En virksomhet som blant annet designer, leverer og monterer unike, målrettede interiør-konsepter for kontorbygg, hotell- og butikkjeder over hele landet. I løpet av snart tjue hektiske år har Wisth og hans partnere utviklet Løwini til å bli en solid, nasjonal aktør. Både lokalt og nasjonalt. Til tross […]

Dette sier daglig leder Rune Wisth i Bodø-baserte Løwini.  En virksomhet som blant annet designer, leverer og monterer unike, målrettede interiør-konsepter for kontorbygg, hotell- og butikkjeder over hele landet.

I løpet av snart tjue hektiske år har Wisth og hans partnere utviklet Løwini til å bli en solid, nasjonal aktør. Både lokalt og nasjonalt. Til tross for noen opp- og nedturer i et skiftende interiørmarked, har virksomheten klart kunststykket å bli kåret til Gaselle fem år på rad og i tillegg bli nominert i Ernst & Youngs prestisjekåring «Entrepreneur of the Year».

– I fjor omsatte vi for 44 millioner. Det er nok forretningsområdet «butikkinnredning» som er den største bidragsyteren, men også innredning av restauranter og kontorer bidrar vesentlig. Det som kjennetegner virksomheten vår er lange og kronglete verdikjeder. Vi pusser opp og bygger over hele Norge. For å få til det leier vi typisk inn montører for å sette sammen møbler og komponenter produsert over hele Europa. Og da gjerne i lokaler gjort klare av lokalt innleide tømrere, gulvleggere, malere, rørleggere og elektrikere, sier Wisth.

Ansatte

Mill. omsetning

En av de største utfordringene med å holde tempoet oppe og marginene i pluss, er ifølge Wisth å sørge for detaljert oversikt i det enkelte prosjekt. Med stor spredning når det kommer til så vel geografi som et bredt spekter av stadig nye utfordringer, kreves både innsikt og overblikk. Det får han medPowerOffice Go.

– I og med at systemet ligger i skyen, kreves det bare internett for å ta det i bruk. Bilag «skannes» med mobilen og lastes rett opp. Det meste av arbeidsflyten er automatisert, alle tall og rapporter er tilgjengelig med ett tastetrykk. Regnskapssystemet har kort fortalt blitt et verktøy som gir innsikt i egne prosesser og solid beslutningstøtte uansett hvilket valg vi måtte stå ovenfor. Dette gjør også alle forberedelser til styrearbeidet langt enklere. Alt jeg trenger er en nettleser. Derfra kan jeg med letthet trylle fram presentasjoner og visualiserte tall med ett tastetrykk. Skulle det knytte seg spørsmål til gitte posteringer, er det bare klikke seg fram til aktuelle bilag og sammenhenger. Det er jo gull for enhver daglig leder, sier Wisth.

Det Wisth imidlertid setter størst pris på er oversikten og kontrollen systemet gir i den daglige driften. Tallene er oppdaterte til enhver tid. Ulike avdelingsbegrep og fagsjargonger knyttet til de respektive forretningsområdene blir ivaretatt og gjort forståelig. Selgerne kan med letthet se på hvordan de ligger an i «sine» prosjekter.

– At systemet er så inn til beinet responsivt gjør at vi sparer oss mye tid og kan gjenbruke gode erfaringer fortløpende. Noe som igjen frigir tid og ressurser til kjernevirksomheten. Ikke minst for meg som daglig leder. Frigitt tid som jeg kan bruke til salg og oppfølging. Selv om jeg hører at det snakkes om at «man skal ta seg fri når man har fri,» må jeg for min egen del innrømme at jeg liker å ha kontroll. Jeg trives bedre når jeg vet at ting fungerer. Jeg liker å få ting unna etterhvert som de oppstår, og jeg liker å ha en finger på rattet, avslutter Wisth, som etter å ha rundet femti atter har funnet tid, ressurser og ro til å sette seg på skolebenken for å fordype seg i organisasjon og ledelse.

Klar til å prøve PowerOffice Go?