Blogg

Gode sosiale soner skaper engasjement og glede i arbeidshverdagen

Gode sosiale soner skaper engasjement og glede i arbeidshverdagen

Publisert 05.07.2019

Blogg

Gode sosiale soner skaper engasjement og glede i arbeidshverdagen

Gode sosiale soner skaper engasjement og glede i arbeidshverdagen

Publisert 05.07.2019

Sosiale soner er viktig for de ansatte i PowerOffice.<br />
Men hva er tanken bak som gjør at disse møteplassene i kontorlandskapet fungerer godt i arbeidshverdagen?

– Våre sosiale soner brukes ofte, er tilrettelagt og ikke bare til pynt. Når vi flyttet inn i lokalene våre så hadde vi en prosess der involverte vi alle de ansatte, laget regler for hele lokalet og fant ut hvordan ting skulle fungere best mulig i fellesskap. Når vi tilrettela på denne måten, så opplever vi at lokalene og de sosiale sonene brukt slik de var tiltenkt, forteller markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski.

Når man kommer inn i lokalene til PowerOffice er det fargerikt, variert og estetisk i komfortable omgivelser med svært god akustikk. Langs veggene er det innhukk med sittegrupper for små møter, stillerom for én eller flere når det er behov for å trekke seg tilbake fra det åpne landskapet. Det er en flott kjøkkengruppe med plass til mange for lunsj hvor man kan lese aviser, spise eller bare ta en pause i en av saccosekkene på gulvet. Midt i lokalene finner man en stor sofasittegruppe med rom for en hel forsamling med utsikt over fjorden og fjellene utenfor Bodø. Og går man videre inn i kontorlandskapet, så er det muligheter for både sjakkspill og fusballturnering.

– Våre lokaler skal også gjenspeile vår identitet. Vi er en innovativ bedrift som ofte samarbeider på tvers av avdelingene. Mens det åpne landskapet skal bryte barrierer i avdelingene, skal forskjellige soner legge til rette for at folk skal kunne jobbe variert og sammen, sier Mihajlovski.

Markedsdirektøren mener det åpne kontorlandskapet i kombinasjon med forskjellige arbeidssoner og sosiale soner stimulerer arbeidsgleden, kreativiteten, engasjementet og tilknytningen til arbeidsplassen.

– Ideen bak det å ha spill som eksempelvis sjakk i lokalene, er at vi har mulighet å ta korte pauser og få nye impulser.At det skal stimulere til innovasjon og kommunikasjon. Fargene i lokalet er inspirert av vår grafiske profil, en palett vi plukket elementer fra når vi innredet, sier Mihajlovski.

For når de ansatte bruker åtte timer på jobb hver dag, så er det veldig viktig for PowerOffice at alle trives og blir inspirert.

– Jeg tror det er bra for folk å kjenne seg produktiv og at de også får energi i løpet av en arbeidsdag, sier han.

Partneransvarlig Alexander Hansen og Iselin Jensen Borkamo møtes i den hjemmekoselige og avslappende sofasonen med utsikt mot fjell og fjord. I dag skal de ta et raskt møte, og velger å sette seg her.

– Det er veldig fint å kunne trekke seg unna de andre i kontorlandskapet, enten det er for et raskt møte eller at man må ta en telefon i et av de lydtette stillerommene. Det skaper variasjon, god dialog og gir ofte nye impulser, sier Hansen.

Borkamo er enig. Sosiale soner gir variasjon, men er også viktig for relasjoner på jobb.

– Vi blir godt kjent med hverandre. Det er en trygghet på en arbeidsplass og skaper et godt miljø, sier hun.

Lengre inn i lokalene er det kvalitetskonsulent Jørund Tingvand og kvalitetssjef Annette Lund Lillegaard i full gang med en fusballmatch. Kanskje er det nettopp her den aller beste ideen dukker opp?

– Utrolig givende med et avbrekk som dette. Fra å sitte stille og konsentrert får vi ny giv og energi. I tillegg kan vi ha intern konkurranse som er skikkelig gøy. Skal vi ha en langvarig diskusjon så bruker vi stillerommene, sier Lillegaard mens hun banker inn nok et mål.

I tillegg kan aktivitetssonen brukes når bedriften samles for sosial hygge når de møtes utenfor arbeidstid.

– Vi har soner for det meste. Og akkurat denne sonen kan vi bruke når mange samles og vi skal sosialisere, mingle og aktivisere. Omgivelsene betyr mye på en arbeidsplass og utformingen påvirker hvordan vi samhandler, hvem som møtes, hvor sosiale vi er på jobb og hvordan vi tenker om arbeidsplassen vår, smiler Mihajlovski.

Universets supreste regnskapssystem