Blogg

Løsningene de skaper omtales som en revolusjon

Løsningene de skaper omtales som en revolusjon

Publisert 21.12.2020

Blogg

Løsningene de skaper omtales som en revolusjon

Løsningene de skaper omtales som en revolusjon

Publisert 21.12.2020

Glen, Adrian og Markus er tre av utviklerne i PowerOffice som skaper suksess med unike løsninger og skybasert teknologi.

Artikkelen er opprinnelig publisert på Bodø i Vinden sin nettside. 

Bodø-selskapet PowerOffice har oppnådd enorm suksess de siste årene, og det skybaserte regnskapssystemet deres har vunnet flere priser. Systemet omtales som en revolusjon av nyfrelste kunder, og den enorme veksten tyder på at det stemmer.

Senior systemutvikler Glen Olsen gikk over til PowerOffice i 2018 nettopp på grunn av det spennende utviklingsmiljøet. Det å ha muligheten til å umiddelbart teste ut nye løsninger og raskt få tilbakemeldinger fra kundene, gjorde at jobben som utvikler plutselig ble mye mer givende.

– Det som er enestående med vårt produkt er at vi bruker tilbakemeldingene fra kundene til å skape unike løsninger basert på deres behov, som gjør det lett og morsomt for dem å utføre jobben sin. Teknologien og organiseringen vår gjør at vi kan snu oss raskt når behovet oppstår for å kjapt levere til kunden det som er viktigst akkurat nå, forklarer Glen.

Nettopp det med å lytte til kundene og deres behov, samt kort vei til å gjøre noe med problemstillingene, mener Glen er noe av nøkkelen bak gigantsuksessen PowerOffice.

– Hovedproduktet vårt PowerOffice Go er bygd på teknologier som passer perfekt til å raskt levere solid funksjonalitet til kundene. Dette, i kombinasjon med smart og enkelt brukerdesign, tror jeg har lagt grunnlaget for den suksessen vi opplever.

Hovedproduktet PowerOffice Go brukes av tusenvis av regnskapsførere og bedrifter rundt om i landet. En viktig grunntanke fra PowerOffice er at det skal være kort vei fra idé til leveranse. Glen forteller om et sammensveiset utviklingsmiljø og lav takhøyde for diskusjoner rundt idéer og utfordringer. Det er like lett slå av en prat med daglig leder Trond Eirik, som med selgerne eller de andre utviklerne.

– Det skal sies at kundene også er strålende fornøyde med det de får, smiler Glen.

Som utvikler er det flere ting ved teknologien de benytter som engasjerer.

– Vi bruker Microsofts skytjenester for å effektivt kunne levere det beste produktet kjapt. Det betyr at vi som utviklere kan fokusere på å lage best mulig funksjonalitet og at kundene kan logge seg på i en nettleser fra hvor som helst, og vite at dataen ligger trygt lagret på sikkert sted og at systemet alltid er oppe.

I en bransje som endrer seg ekstremt raskt, er det helt nødvendig å til enhver tid være oppdatert på både gjeldende og ny teknologi. Dette er altså ikke stedet for deg som ønsker å bli på stedet hvil.

– Det er en sterk kultur for kompetanseheving her, der vi ikke bare får mulighet til, men også oppfordres til å kontinuerlig holde oss oppdatert på teknologier vi benytter, såvel som nye teknologier. Som utvikler er dette fantastisk siden utviklingsbransjen endrer seg raskt, samtidig som det bidrar til at min kompetanse holder seg relevant i fagmiljøet.

Du må på ingen måte være senior systemutvikler for å kunne være med å påvirke i PowerOffice. I sommer ble studentene Adrian Kjærran og Markus Leitvoll engasjert til et internt prosjekt for å utvikle et nytt arbeidsverktøy for markedsavdelingen.

Resultatet ble så spennende at engasjementet ble forlenget ut året for å kunne jobbe videre med dette på deltid ved siden av studiene. Dette har de to studentene lært mye av, i følge dem begge.

– Jeg tror faktisk at jeg lærte like mye i sommer som jeg vanligvis lærer gjennom et helt semester.

– PowerOffice har huset fullt av IT-eksperter på alle fagfelt. Hver gang jeg har satt meg fast, har jeg fått god hjelp. Jeg har lært mye av å få oppleve et profesjonelt og studierelevant arbeidsmiljø på nært hold, forteller Markus.

Til daglig studerer han Informatikk, programmering og systemarkitektur i Oslo.

– Jeg syns regnskapssystemet PowerOffice utvikler er genialt. Vi lever i en verden der teknologiske løsninger har tatt over det meste, med god grunn. Et regnskapssystem er intet unntak. Det at programmet leverer mange forskjellige løsninger til ulik bruk som en intuitiv, skybasert løsning, er veldig kult.

Adrian Kjærran studerer fjerde år på masterprogrammet Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Også han har lært mye gjennom engasjementet i PowerOffice.

– For utviklere kan det ofte være vanskelig å sette seg inn i hvordan en bruker vil oppfatte de ulike mulighetene i en programvare. Dette blir gjerne ekstra vanskelig når programvaren er så kompleks som et regnskapssystem. Det PowerOffice har fått til og hvor bra forståelse de har for kundens behov, er nok det som fascinerer meg mest, mener Adrian.

Han er helt klar på at PowerOffice bør være et soleklart valg for nyutdannede som ønsker en spennende arbeidsplass å utvikle seg videre på.

– PowerOffice vil være en flott arbeidsplass hvor de får mye ansvar og får anerkjennelse for sine prestasjoner. De får også ta del i en fremoverlent kultur og bistå i utviklingen av et interessant produkt som er i enorm vekst, mener Adrian. Kollegaen Markus er enig.

– De får jobbe for et selskap i toppen av sin bransje, som selv med stor suksess har et skyhøyt potensial for fremtidig vekst.

Også systemutvikler Glen Olsen mener det har vært utelukkende positivt å ha de to studentene på engasjement.

– Det har vært en veldig spennende og lærerik prosess for alle parter. Adrian og Markus hadde frihet til å velge teknologi og utarbeiding av løsningen selv, og arbeidet de utførte ble så spennende at vi fikk utvidet engasjementet deres. Vi har også fått innspill til løsninger på hovedproduktet vårt, PowerOffice Go, ut fra deres kompetanse og spesialiseringer innenfor studiene. Det er alltid nyttig og spennende med friske blikk på det man gjør, mener Glen.

Nå som både Markus og Adrian har innsikt i arbeidsmetodene og kulturen i PowerOffice, har de gjort seg noen tanker om hva som er årsaken til suksessen selskapets opplever.

– Jeg tror det er en kombinasjon av to ting: Et team med sinnsykt flinke folk og et veldig godt arbeidsmiljø. Folk virker motiverte til å gjøre sitt beste for bedriften. Ikke fordi de må, men fordi de har lyst. Dette tror jeg er fordi PowerOffice tar så godt vare på alle sine ansatte, avslutter Markus.

Befriende enkelt regnskapssystem