Blogg

Med PowerOffice Go på laget er det lett å ta seg ferie

Med PowerOffice Go på laget er det lett å ta seg ferie

Publisert 27.03.2018

Blogg

Med PowerOffice Go på laget er det lett å ta seg ferie

Med PowerOffice Go på laget er det lett å ta seg ferie

Publisert 27.03.2018

Dette sier daglig leder Geir Erevik i Brewery International AS.

Én bekymring mindre

Omtrent på samme tid som de lyktes med å importere varer, ringte selskapets mangeårige regnskapsbyrå og lurte på om Brewery International kunne tenke seg å hoppe over på ett nytt og spenstig regnskapsprogram. Erevik som lenge hadde ergret seg over hvor mye tid regnskapsarbeidet la beslag på, var ikke vanskelig å be. Med seksten ansatte, en omsetting på snaue 250 millioner, hadde han annet å tenke på enn å få kontoene i banken til å stemme med de i regnskapet.

–  Å gå over til PowerOffice Go har frigitt utrolig mange timer. Ja, sikkert mange dager til sammen. Dyrebar tid som før gikk med til å pønsje inn fakturaer og betale regninger manuelt, kan jeg nå bruke på å utvikle butikken. I vårt nye system godkjenner jeg alt med et tastetrykk etter at regnskapsbyrået har ført det de skal. Alt blir trukket automatisk i banken. På toppen av dette er systemet alltid oppdatert og lett tilgjengelig via skyen. Alt jeg trenger for å ha full kontroll og dyp oversikt er tilgang til internett. Uansett hvor i verden jeg måtte befinne meg, sier Erevik.

Ansatte

Mill. omsetning

Rapportering og atter rapportering

– Det er en befrielse å slippe den kompliserende faktoren det alltid var å hente ut rapporter og statistikk fra det gamle systemet. Nå er dette nærmest en lek som går av seg selv. Jeg kan dessuten stole på at de er basert på hundre prosent oppdaterte tall og gjenspeiler virkeligheten slik den er nå, ikke slik den var for to måneder siden, sier Erevik.

Åpner horisonten

Samarbeidet med regnskapsbyrået går også langt glattere. Kommunikasjonen er presis og det er ikke lenger den store anstrengelsen å følge med på verken likviditetsgrad, kontantstrøm eller kunder og leverandørers reskontroer.

– For oss som driver med import av ferskvare er det helt avgjørende å ha god likviditet og full kontroll med hvor pengene befinner seg til enhver tid. Med PowerOffice Go har jeg fått en helt annen oversikt. Og med oversikt kommer ro. Nå kan jeg faktisk dra på ferie og allikevel føle meg helt trygg på at butikken tikker og går selv om jeg ikke er til stede, sier Erevik.

Strømlinjeformet samhandling

Det var Vidar Solberg og Roar Loraas i det Oslobaserte regnskapskontoret Probus ASsom i sin tid anbefalte Erevik å gå over til PowerOffice Go. Bakgrunnen for anbefalingen var såre enkel; det finnes rett og slett ikke andre systemer som i dag kan måle seg med PowerOffice Go når det kommer til funksjonalitet og strømlinjeformet arbeidsfordeling mellom regnskapskontor og kunde.

–  I korte trekk kan jeg vel si det så enkelt som at grensesnittet er komplekst nok til at vi som regnskapsførere finner den funksjonaliteten vi trenger for å få jobben gjort, og samtidig er systemet enkelt nok til at kundene finner fram og får gjort sin del. Arbeidsflyten i PowerOffice Go er langt bedre enn i noe annet system vi har prøvd. På den ene siden fører dette til at regnskapsjobben – som tidligere gjerne var et ork for de fleste av våre kunder – har blitt morsom og lystbetont, og at vi som regnskapsførere på den andre siden får frigjort dyrebar tid. Tid som vi kan bruke til å gi langt dypere og bedre råd rundt drift og regnskap, sier Loraas.

PowerOffice Go – et kompetansefremmende system

En annen faktor Loraas gjerne vil trekke fram er at PowerOffice Go – i motsetning til de fleste andre systemer på markedet – ikke forsøker å selge seg inn som et «gjør-hele-regnskapsjobben-selv-system.» Et slikt system finnes ikke. Regnskap er et fag som krever både kløkt, kompetanse og erfaring.

– Vi får nesten daglig inn kunder som har prøvd seg på egen hånd. Noe som i ni av ti tilfeller ender opp med ulike grader av rot og tull. Alle trenger en kompetent regnskapsfører som både har inngående kunnskap om det systemet man benytter og alle de mange fellene og fallgruvene man kan gå i. PowerOffice Go har alltid lagt vekt på å framstå som et system som i all sin eleganse og enkelhet fremmer kompetanse og arbeidsflyt, på begge sider av bordet, sier Luraas.

Fremoverlent samhandling

PowerOffice Go er ifølge Luraas rett og slett den beste samhandlingsplattformen mellom kunde og regnskapsbyrå som i dag eksisterer. Et digitalt verktøy som gir deg høyere kvalitet på regnskapene og samtidig fører til at du på en helt annen måte får utnyttet ekspertisen hos regnskapsbyrået du bruker.

– Når en kunde spør meg om han sparer penger på å gå over til PowerOffice Go, pleier jeg å si; «nei det gjør du ikke, men du får langt mer reell verdi for de pengene du bruker.» Systemet er nemlig lagt opp slik at du som kunde hele tiden har riktig fokus og får gjort det daglige regnskapsarbeidet raskt og presist. På den måten kan vi i felleskap bruke krefter på å skape solide og ekte verdier, framfor å stadig måtte sløse vekk verdifull tid på småpirk. Noe som igjen fører til at vi sammen kan være framoverlente og planlegge effektivt for et langt liv og fremtidige suksesser, avslutter Loraas.