Blogg

Mer tid til å fokusere på driften

Mer tid til å fokusere på driften

Publisert 15.11.2023

Blogg

Mer tid til å fokusere på driften

Mer tid til å fokusere på driften

Publisert 15.11.2023

De siste årene har Arkaden Tannhelse stadig vokst. Da de ble 13 medarbeidere, tok de i bruk PowerOffice Go til å frigjøre tid.

Mer tid med digitalt regnskap

Moe Rezai og Tor Einar Kjørklev syns det var tungvint å drive gjennom hver sine enkeltpersonforetak, med separate regnskap som krevde manuelt arbeid. Da spurte de regnskapsbyrået Addvant om råd.

Morten Mæhle, daglig leder i Addvant anbefalte dem å etablere et aksjeselskap, og fra start ta selskapet inn i et digitalt regnskapssystem.

– Morten mente denne prosessen var null problem. Vi liker det når folk sier null problem, sier Kjørklev og smiler.

At alt er digitalt er det beste med systemet som Addvant introduserte oss for.

Rezai mener at de største fordelene med PowerOffice Go er at alle kontrakter er digitale, at de slipper å ta vare på kvitteringer, bokføre og sende til regnskapsfører.

SAMME KOST, MER TID

Tidligere jobbet de på gamlemåten, med papirer og permer. Selv om PowerOffice Go er et moderne system, tror Kjørklev at prisen på regnskapstjenestene er nokså like. Han peker på mobilen:

– Jeg har appen rett her, så jeg kan finne ut hva det koster, men det er ikke der fokuset vårt ligger, tiden det frigjør er mer verdifull.

Han mener at prisen ikke blir høyere fordi regnskapssystemet er automatisert, som gjør at regnskapsfører bruker færre timer.

– Men om det så skulle vært noen tusenlapper ekstra betyr det lite, det har fjernet mye støy, som gjør at vi kan fokusere på driften.

KONTROLL PÅ ØKONOMIEN

Sammen med Addvant setter de opp budsjett for året, og har kvartalsvise møter hvor de går gjennom tall i regnskapssystemet. Rezai mener de får mye ut av det:

– Vi ser på budsjett, kontra virkeligheten, og om vi har brukt for mye på noe, for eksempel forbruksvarer, så får vi en peiling og kan spørre: Hvorfor stemmer det ikke?

Før gikk de gjennom regnskapet ved årsslutt, og kunne korrigere til neste år. Nå kan de endre på forbruk allerede i første kvartal. Det gir dem mer kontroll:

– I fjor var vi nesten på krona på budsjettet, det stemte på en prikk. Jeg tror det var 500 kroner, det var helt utrolig, avslutter Rezai.

Befriende enkelt regnskapssystem