Blogg

Nytt skybasert regnskapssystem slår an

Nytt skybasert regnskapssystem slår an

Publisert 10.09.2016

Blogg

Nytt skybasert regnskapssystem slår an

Nytt skybasert regnskapssystem slår an

Publisert 10.09.2016

Skyhøy vekst Regnskap på nett ga 2.000 nye kunder på ett år. – De som vil være med må inn i skyen, sier gründer Trond Eirik Paulsen. Adm. direktør Trond Eirik Paulsen i PowerOffice var lei av gammeldagse regnskapsløsninger, med fysiske permer som er upraktiske og tar mye plass. Derfor bestemte han seg for å […]

Skyhøy vekst

Regnskap på nett ga 2.000 nye kunder på ett år. – De som vil være med må inn i skyen, sier gründer Trond Eirik Paulsen.

Adm. direktør Trond Eirik Paulsen i PowerOffice var lei av gammeldagse regnskapsløsninger, med fysiske permer som er upraktiske og tar mye plass. Derfor bestemte han seg for å starte arbeidet med å utvikle et nytt skybasert regnskapssystem.
I fjor kom lanseringen, og nå renner bestillingene inn. Så langt i år har det skybaserte regnskapssystemet gitt selskapet 1.500 nye kunder.
Med marginer som i snitt har vært på 20 prosent de siste 11 årene, gjør IT-myggen seg klar for en luftig fortsettelse.

– Nå tar det av, sier Paulsen.

Rekordsalg

Paulsen startet PowerOffice for 18 år siden, sammen med medgründer Tor Sivertsen. Den gangen lagde selskapet programvare på bestilling. De to bestemte seg sammen for å lage et bransjesystem som skulle gjøre det enklere for regnskapsbyråer å drive timeregistrering, fakturering og kvalitetssikring.
Siden oppstarten har programvareselskapet hatt sterk vekst og vært med på flere lister over hurtigst voksende selskaper, både innenfor og utenfor de norske landegrensene. I perioden 2005–2013 økte omsetningen med 21,1 millioner kroner, eller 320 prosent.
I 2015 ble salget rekordhøyt, etter en liten dupp året før. Hovedårsaken er lanseringen av skybaserte regnskapssystemer.

– Vi så inn i krystallkulen og fant ut at de som vil være med videre må inn i skyen. Det har snudd alt på hodet, nå har vi 200 nye kunder i måneden, forteller Paulsen.

Enorm etterspørsel

Før lagde selskapet tradisjonelle systemer for Windows til regnskapsbransjen. Nå åpner det seg muligheter i større markeder, ifølge Paulsen.
– Det vi så var at regnskapskontorenes kunder begynte å etterspørre våre systemer. Derfor la vi om driften fra kun å lage programvare for timeregistrering og fakturering, til å lage fulle regnskapssystemer. 150 kunder har signert partneravtale, og skal ta i bruk systemene våre for sine kunder.
– Vi merker en enorm etterspørsel, jeg har ikke sett maken til interesse. Dette er bare starten, vi forventer at det virkelig tar av til høsten når vi blir mer kjente blant aktørene i markedet, sier Paulsen.

Tradisjonelle regnskapssystemer med regnskap og bilag samlet i haugevis av permer er på vei ut. Skybaserte løsninger vil dominere fremover, tror Paulsen.

– I løpet av et par år er det nok ikke mange som har de gamle systemene, sier han.

Skal ut i verden

Fra kontoret i Bodø har Paulsen, som er største eier i selskapet, de siste årene tjent svært gode penger på IT-myggen. Særlig de siste årene har vært innbringende, med inntjening på 24 prosent av salget siden 2012. Akkumulert årsresultat er 28,4 millioner kroner, og samlede driftsinntekter ble 121,6 millioner i denne perioden.
Nå skal IT-myggen ut i verden.
– Det vil skje i løpet av 2017. Hele systemet vi har utviklet er bygd med tanke på internasjonalisering, vi har oversatt systemene våre til svensk, dansk og finsk, i tillegg til engelsk.

Av Eivind Bøe, Finansavisen.
Artikkelen er opprinnelig publisert som forsidesak i Finansavisen den 12.juli 2016.

Befriende enkelt regnskapssystem