Blogg

PowerOffice Go har revolusjonert måten vi jobber med regnskap og økonomistyring

PowerOffice Go har revolusjonert måten vi jobber med regnskap og økonomistyring

Publisert 10.09.2016

Blogg

PowerOffice Go har revolusjonert måten vi jobber med regnskap og økonomistyring

PowerOffice Go har revolusjonert måten vi jobber med regnskap og økonomistyring

Publisert 10.09.2016

– Tidligere har vi benyttet oss av en serverbasert løsning. Med PowerOffice Go har vi fått noe innovativt, moderne og nyskapende mellom hendene.

Dette sier med-gründer og daglig leder Johannes Sandhei i industri- og byggeservice selskapet IMTAS. En virksomhet han startet sammen med venner for ti år siden. I dag har har virksomheten 62 ansatte. Suksessen tilskriver han en grunnleggende lokalpatriotisme, dyp relasjonsbygging og teft for hensiktsmessige verktøy.

Etter å ha jobbet som industrimekaniker i noen år etter å ha tatt fagbrevet, følte Sandhei at det var noe som manglet og kunne gjøres bedre ute hos kundene. Han opprettet selskapet «Industri og Maskinteknikk AS.» Det første halvåret var han alene, men så eksploderte etterspørselen. Siden den gang har de fortsatt å ansette folk. Da helst Ranaværinger. I 2015 omsatte IMTAS for godt over 80 millioner.

– Vi må fortsette å bygge opp virksomheten slik at arbeidsplassene er trygge. I Rana-samfunnet er vi avhengige av å gjøre hverandre gode. For oss er det derfor helt avgjørende å bidra til at tung-industrien overlever og utvikler seg. Det er herfra vi kommer. Selv om jeg ikke er mye ute i felten lenger tar jeg alltid med meg erfaringen og bakgrunnen min. Å være praktisk anlagt – og ha en yrkesfaglig bakgrunn i bunn – er gull verd, sier Sandhei.

Administrasjon og fremtidsplaner

Siden 2009 har tiden hans stort sett gått med til å styre skuta og legge planer. Holde kundene varme og konkurrenten på en armlengdes avstand. Selv om butikken går godt, ser han ingen grunn til å hvile på laurbærene. Nye forretningsområder utvikles og nedslagsfeltet ekspanderes. I dag er IMTAS representert i Harstad og har en drøy tredjedel av ordrereservene sine i byggenæringen.

– Vi merker at konkurransen stadig blir tøffere. Jeg anser det som positivt. Konkurranse skjerper oss. Holder oss trimmet og fokusert. Vi må alltid ha et skarpt blikk på kostnadene og sørge for at prosjektene er maksimalt strømlinjeformet. Slurver vi kan det være over og ut, sier Sandhei.

Skuffens skarpeste kniv

Av den grunn er han også alltid på utkikk etter bedre og mer hensiktsmessige redskaper. Et av de siste tilskuddene til verktøykassen er regnskapssystemet PowerOffice Go. Et tilskudd suksess-gründeren er imponert over.

– Tidligere har vi benyttet oss av en serverbasert løsning. Med PowerOffice Go har vi fått noe innovativt, moderne og nyskapende mellom hendene. Noe som ikke bare løser hverdagens mange oppgaver bedre og raskere, men også gir oss fleksibilitet, presisjon og langt bedre økonomi-styring, sier Sandhei.

Tar brodden av jobben

For en virksomhet som driver med service blir det nødvendigvis mange, spredte små og store prosjekter. Prosjekter som skal styres, kontrolleres og følges opp. Med PowerOffice Go kan mye av jobben gjøres på farten, ute hos kundene eller i sofaen..

– Systemet har revolusjonert måten vi jobber med regnskap og økonomistyring på. De som er ute bruker det de har for hånden av mobiltelefoner og iPader. Alt er oppdatert i sanntid og jeg kan kontere bilag og regninger i selvvalgte, ledige stunder. Gjerne fra sofaen hjemme på mobilen, sier Sandhei.

Effektivitet – et mål i seg selv

At bedre og mer hensiktsmessige verktøy for regnskap og økonomistyring har gitt spesifikke utslag på bunnlinjen – i positiv retning – er han ikke tvil om.

– Nå har vi ikke gjort noen konkrete målinger, men at det er svært effektiviserende for alle er det ingen tvil om. Og akkurat det er jo et mål i seg selv. Men den største gevinsten henter vi nok allikevel ut i form av bedre kommunikasjon rundt økonomistyring. Med mange prosjekter løpende til enhver tid, i to svært forskjellige næringer, sier det seg selv at det er både effektivt og oppdragende å kunne gå inn å se på oppdaterte og nøyaktige tall, hvor det enn skulle være. Enten det nå gjelder et spesifikt prosjekt, en bransje, eller tallene som en høyere helhet, avslutter Sandhei.

Befriende enkelt regnskapssystem