Blogg

Slik fikk de bedre oversikt over økonomien i sanntid

Slik fikk de bedre oversikt over økonomien i sanntid

Publisert 24.10.2020

Blogg

Slik fikk de bedre oversikt over økonomien i sanntid

Slik fikk de bedre oversikt over økonomien i sanntid

Publisert 24.10.2020

– Vi er en av Norges ledende boligbyggere. Med overgangen til PowerOffice Go blir vi også i front når det gjelder kontroll over det økonomiske, sier Dag Runar Båtvik i Norgeshus. Med 118 forhandlere over hele landet gjør Norgeshus til at folk får realisert hus- og hyttedrømmer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. […]

– Vi er en av Norges ledende boligbyggere. Med overgangen til PowerOffice Go blir vi også i front når det gjelder kontroll over det økonomiske, sier Dag Runar Båtvik i Norgeshus.

Med 118 forhandlere over hele landet gjør Norgeshus til at folk får realisert hus- og hyttedrømmer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Norgeshus dekker hele spekteret av oppgaver innen boligbygging, fra regulering og arkitekturprosjektering til søknadshåndtering og ferdigstillelse. Forhandlerne bygger hus, leiligheter, hytter, fritidsboliger, næringsbygg og offentlige bygg og løser i tillegg oppdrag innen rehabilitering, tilbygg og oppussing.

Norgeshus har i lang tid jobbet med digitalisering av byggeprosessene og har fått på plass effektive løsninger. Og i fjor var turen kommet til regnskap og økonomiprosessene. I 2019 byttet hovedkontoret ut sin gamle regnskapsfunksjon og tok i bruk regnskapssystemet PowerOffice Go med Økonomipartner Norge som nytt regnskapsbyrå.

Det har vært lønnsomt, både for selskapet og sjefen selv.

Med alltid oppdaterte tall har han og Norgeshus i dag mulighet til å justere prosjektene underveis. Det har bedret lønnsomheten for Norges ledende boligutvikler.

Båtvik trekker også frem fordelen med at PowerOffice Go er fullt tilgjengelig på mobilen, noe som også har bedret hans egen økonomi.

– Det gjør at jeg alltid har innsikt i regnskapet uansett hvor jeg er og når jeg ønsker å se på våre tall. Gjennom mobilen får jeg også utnyttet dødtid under reiser og kan for eksempel godkjenne fakturaer og betale regninger, sier Båtvik og fortsetter:

– Og nå går jeg i null på reiseregningene. Har jeg et utlegg, tar jeg bilde av det der og da og i løpet av noen sekunder er det lagt inn i systemet. Før vi fikk PowerOffice Go, gikk jeg alltid i minus. Jeg husket aldri alle utleggene jeg hadde.

Båtvik trekker frem at PowerOffice Go er svært brukervennlig og at han får god og lettforståelig sanntidsinnsikt i Norgeshus’ økonomi gjennom ulike dashboards.

– Jeg ser og forstår de tallene jeg fokuserer på, selv om jeg bare er en enkel byggingeniør uten økonomisk bakgrunn, sier Båtvik.

Daglig leder Lars Drøyvold Økonomipartner Norge skryter også av brukervennligheten i regnskapssystemet.

– Systemet er enkelt å ta i bruk og det er enkelt å forstå for de aller fleste. Med minimalt med opplæring kan alle ta i bruk PowerOffice Go uavhengig av hva man kan av økonomi. Det er en viktig grunn til at vi har valgt å jobbe utelukkende med PowerOffice, sier Drøyvold.

Med PowerOffice Go automatiseres en rekke av regnskapsprosessene og med færre manuelle oppgaver blir det også færre feil. Båtvik setter også pris på at PowerOffice Go er lett å integrere mot tredjepartsløsninger, som nettbank, og andre IT-systemer. Økonomipartner Norge har også integrert regnskapssystemet med Norgeshus sitt eget byggeprosjektsystem, KPD.

Norgeshus’ tjeneste er boligbransjens mest komplette. Husleverandørens styrke er blant annet i at selskapet har samlet arkitekter og ingeniører under samme tak. Det gjør det mulig å se estetikk, bygningstekniske detaljer og tilpasninger i sammenheng, til det beste for kundene.

På samme måte holder Norgeshus-sjefen frem fordelen med å bruke hele PowerOffice Go-pakken med regnskap, timeføring og lønn.

– Da slipper vi å forholde oss til flere systemer og får en bedre oversikt i det systemet vi bruker.

Nå er målet at de fleste av Norgeshus’ 118 forhandlere skal ta i bruk PowerOffice Go.

– Når det skjer vil det løfte hele kjeden fremover og gi forhandlerne en enda bedre innsikt i økonomien i de ulike byggeprosjektene og øke kjedens lønnsomhet, slutter Båtvik.