Blogg

Stålkontroll på kostnader

Stålkontroll på kostnader

Publisert 03.02.2017

Blogg

Stålkontroll på kostnader

Stålkontroll på kostnader

Publisert 03.02.2017

Med fremtidens regnskap i lomma, har Byggmester Rygg & Myrland stålkontroll på kostnader. – Jeg fører timer og reiseregninger rett på mobilen. Det er latterlig enkelt, sier tømrer Hjalmar Frederiksen. Han er i full gang med å sanere et bolighus på Sola for ubudne gnagere. Byggmester Rygg & Myrland håndterer store deler av forsikringsskadene i […]

Med fremtidens regnskap i lomma, har Byggmester Rygg & Myrland stålkontroll på kostnader.

– Jeg fører timer og reiseregninger rett på mobilen. Det er latterlig enkelt, sier tømrer Hjalmar Frederiksen. Han er i full gang med å sanere et bolighus på Sola for ubudne gnagere. Byggmester Rygg & Myrland håndterer store deler av forsikringsskadene i distriktet.

Ved hovedsetet på Åsen har eierne Trond Rygg og Ernst André Berge full oversikt over inntjening, kostnader og timebruk på alle lokasjoner – i sanntid. Skybasert regnskap har gjort hverdagen enklere.

– Tidligere hadde vi flere systemer å forholde oss til. Vi ser jo at det har krevd unødvendig mye ressurser. Nå er timer, kostnader, lønn og prosjektstyring samlet i ett system. Det gir veldig god oversikt, sier daglig leder Ernst André Berge.

Ansatte

Mill. omsetning

Full oversikt

15 ansatte, 30 millioner kroner i årlig omsetning og et hundretalls prosjekter løpende til enhver tid, krever effektiv styring. I PowerOffice Go er timeregistrering, kostnadsoversikt og oppdatert regnskap kun et klikk unna. Med nytt, intuitivt regnskapssystem tar selskapet et stort skritt på veien mot mikromanagement.

– For tømmermenn som oss, er ikke tall det kjekkeste vi holder på med. Det blir fort tungvint å finne frem i avanserte systemer. Nå er regnskapet enkelt og brukervennlig. Det betyr mye i en travel arbeidsdag, sier Berge.

– Jeg har brukt mange forskjellige systemer gjennom årene. Dette er uten tvil det mest brukervennlige. Vi sparer mye tid på å bruke PowerOffice Go, forklarer Trond Rygg.

Doblet volum

Automatisk, enkelt, papirløst og brukervennlig. PowerOffice Go sikter skyhøyt. Med nettbasert regnskap spiller brukeren på lag med tallene.

Derfor har også Jansson & Larsen Regnskap (JLR) doblet volumet i PowerOffice Go de siste to månedene. Veksten fortsetter i høyt tempo, ifølge siviløkonom Ola Nygaard i JLR.

– Vi opplever svært stor etterspørsel. Med dette systemet kan brukeren gjøre mye selv. Det er fleksibelt og tidsbesparende, sier han.

– Vi har stålkontroll på prosjektene. All informasjon er tilgjengelig i skyen. Da blir det også en del mindre telefoner til regnskapsføreren, sier Ernst André Berge og ler.

Når bilag registreres automatisk i skyen, frigjøres mye tid. Da kan regnskapsfører se bak tallene og tre inn i en mer rådgivende rolle.

– Den store befrielsen for oss som regnskapsfører er at vi fortsatt kan ta det fulle ansvaret for regnskapet. Med automatiserte prosesser kan vi konsentrere oss mer om å gi viktige råd til riktig tid. Det gir større marginer for kunden, sier Nygaard, som anbefaler PowerOffice Go til alle små og mellomstore bedrifter.

Med regnskapsføreren i ryggen

– Vi har alltid hatt et veldig godt samarbeid med Jansson & Larsen Regnskap. De er ryddige og har full kontroll. Det er uvurderlig hjelp for oss, sier Trond Rygg.

Han har jobbet tett med JLR siden 90-tallet. Da regnskapsføreren anbefalte skybasert system i fjor høst, var ikke duoen vond å overbevise.

Vi stoler på flinke folk. Vi brukte vel fem minutter på å bestemme oss, og har ikke angret. Det er et fantastisk bra system, slår Ernst André Berge fast.

Ved årsskiftet tok Byggmester Rygg & Myrland i bruk alle funksjoner i skyen. Når systemet sitter i fingrene, tror lederen det vil vise i bøkene.

– Vi er overbevist om at vi vil spare store kostnader. Dette er fremtiden, avslutter han.

Tekst: Creobox Bilder: Julie Vold