Blogg

Til himmels med regnskap i skyen

Til himmels med regnskap i skyen

Publisert 17.06.2019

Blogg

Til himmels med regnskap i skyen

Til himmels med regnskap i skyen

Publisert 17.06.2019

PowerOffice dobler i år omsetningen til 180 millioner kroner. Hver måned får selskapet 1.000 nye kunder. Vi har et godt produkt som har tatt markedet med storm, sier Trond Eirik Kildal Paulsen, daglig leder i PowerOffice. Gjennom tjenesten PowerOffice Go leverer selskapet etkomplett skybasert regnskapssystem. Faktura, lønn, regnskap, timeføring og reiseregninger gjennomføres uten at en […]

PowerOffice dobler i år omsetningen til 180 millioner kroner. Hver måned får selskapet 1.000 nye kunder.

Vi har et godt produkt som har tatt markedet med storm, sier Trond Eirik Kildal Paulsen, daglig leder i PowerOffice. Gjennom tjenesten PowerOffice Go leverer selskapet et
komplett skybasert regnskapssystem. Faktura, lønn, regnskap, timeføring og reiseregninger gjennomføres uten at en eneste papirlapp blir tatt i bruk.

– Småog mellomstore bedrifter har endelig våknet og ønsker regnskapssystemer i skyen. Vi ser en stor forflytning fra det gamle papirsystemet.

26 millioner i utbytte

PowerOffice Go ble lansert i 2015 for å forenkle regnskapshverdagen med et rent skybasert system. Målet var å lage en tjeneste for en ny generasjon brukere, både daglige ledere, økonomer og regnskapsførere. En tjeneste som er like enkel å bruke som Netflix og Spotify.

– Systemet skal gå av seg selv. Alt som kan automatiseres skal automatiseres, sier Kildal.

Gründeren eier 52 prosent av selskapet gjennom Kulta Invest og kan smile bredt når han går gjennom sitt eget regnskap. PowerOffice har gått fra en omsetning på 32 millioner kroner og et resultat på fem millioner i 2015 til en omsetning på 90 millioner og et resultat på 29 millioner i fjor. 26 millioner kroner er tatt ut i samlet utbytte i denne perioden.

– Markedet har vært skeptisk til skyen, men nå ser vi en enorm bevegelse, sier Kildal. Med systemet kan mobilen brukes til nesten alt og samhandlingen mellom kunde og regnskapsfører skal være effektiv.

Størst i skyen

I 2015 fikk selskapet 200 nye kunder i måneden. Nå er tallet 1.000.

– Vi forventer en dobling av omsetningen i år. Samtidig beholder vi lønnsomheten. Det betyr svært pene tall for selskapet som har kapret en markedsandel innen regnskapssystemer på sju prosent. Det viser en undersøkelse gjort av Regnskap Norge.

PowerOffice Go er med det landets fjerde største regnskapssystem totalt, men det største av de rene skysystemene.

– Målet er å vokse videre, og etter hvert tenke internasjonalisering. Vi har et veldig godt produkt som har kommet langt i Norge. I en annen undersøkelse utført av Regnskap Norge topper
PowerOffice Go rangeringen over skysystemer med de mest fornøyde kundene.

Ser seg ikke tilbake

PowerOffice selger systemene sine gjennom ulike regnskapsbyråer. Byråene sitter med fagkompetanse og kan gi råd til sluttbrukeren. PowerOffice er systemleverandør og har systemsupport.

– På den måten sørger vi for god kvalitet i alle ledd frem til sluttbrukeren, sier Kildal. I april ble det kjent at PowerOffice sikret seg en avtale med PBL regnskap, som igjen er leverandør til private barnehager i Norge. PowerOffice har nå 17.000 små og mellomstore bedrifter på kundelisten og PBL regnskap blir en av de største.

– Hvordan er konkurransen blant regnskapssystemene?

– Det er hundrevis av tilbydere med gamle systemer. Noen er også i skyen, så det er god konkurranse. Alle vokser i den nisjen. De som har gått over til Go ser seg ikke tilbake, hevder Kildal. Selskapet har 50 ansatte og kommer til å bli noen flere i 2019.

– Kompetansen vi ser etter vokser ikke på trær, men til nå har vi fått de folkene vi har sett etter.

Universets supreste regnskapssystem